Kuleczki rafaello
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kuleczki rafaello](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1707384499033.jpeg&w=3840&q=75)
Kuleczki rafaello to idealny wybór dla wszystkich miłośników kokosowych słodkości. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i wymagają niewielu składników. Świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska do kawy i herbaty, jak i słodki poczęstunek na specjalne okazje. Połączenie masy kokosowej z herbatnikami, orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi to doskonały sposób na szybki deser bez pieczenia. Smacznego!
2
3.5 / 44
Kuleczki rafaello to idealny wybór dla wszystkich miłośników kokosowych słodkości. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i wymagają niewielu składników. Świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska do kawy i herbaty, jak i słodki poczęstunek na specjalne okazje. Połączenie masy kokosowej z herbatnikami, orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi to doskonały sposób na szybki deser bez pieczenia. Smacznego!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
50 porcji
Składniki
170 g herbatniki
1 szkl. cukier puder
2 szt. jaja kurze całe
20 dag. masło
20 dag. wiórki kokosowe
5 dag. orzechy laskowe
Przygotowanie
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać cukier puder i jajka (można ubić na parze). Na koniec do masy dodać wiórki kokosowe (około 8 łyżek wiórek odsypać) i wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Herbatniki pokruszyć, dodać do masy i wymieszać.
Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej włożyć orzech laskowy.
Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych (wcześniej odsypanych).
Kuleczki schłodzić w lodówce.
Można dodać trochę alkoholu i polewać polewą, ale bez tego też są pyszne!