Kuleczki rafaello

m7
Kuleczki rafaello

1

3.5 / 44

Kuleczki rafaello to idealny wybór dla wszystkich miłośników kokosowych słodkości. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i wymagają niewielu składników. Świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska do kawy i herbaty, jak i słodki poczęstunek na specjalne okazje. Połączenie masy kokosowej z herbatnikami, orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi to doskonały sposób na szybki deser bez pieczenia. Smacznego!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


50 porcji

Składniki

170 g herbatniki

1 szkl. cukier puder

2 szt. jaja kurze całe

20 dek. masło

20 dek. wiórki kokosowe

5 dek. orzechy laskowe

Przygotowanie


1

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać cukier puder i jajka (można ubić na parze). Na koniec do masy dodać wiórki kokosowe (około 8 łyżek wiórek odsypać) i wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na 1 godzinę.

2

Herbatniki pokruszyć, dodać do masy i wymieszać.

3

Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej włożyć orzech laskowy.

4

Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych (wcześniej odsypanych).

5

Kuleczki schłodzić w lodówce.

6

Można dodać trochę alkoholu i polewać polewą, ale bez tego też są pyszne!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły