Kuleczki mięsne gotowane

m7
Kuleczki mięsne gotowane

0

0 / 0

Kuleczki mięsne gotowane to pyszne i soczyste klopsiki, które doskonale sprawdzą się jako danie główne. Świetnie smakują w towarzystwie purée ziemniaczanego i ulubionej surówki. Można je serwować zarówno na codzienny obiad dla całej rodziny, jak i różnego rodzaju przyjęcia i uroczystości. Życzymy smacznego!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. papryka ostra

1 łyżecz. oregano

1 l bulion warzywny

500 g mięso mielone

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

2 łyżka przyprawa do mięsa mielonego

2 łyżka papryka czerwona słodka

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę. Przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, papryką słodką, papryką ostrą, solą i oregano.

2

Następnie z mięsa formujemy kuleczki wielkości jaja przepiórczego. Bulion zagotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim.

3

Do gotującego się bulionu wkładamy mięsne kulki i gotujemy ok. 15 min na małym ogniu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły