Kuleczki mięsne gotowane

m7
Kuleczki mięsne gotowane

0

0 / 0

w smaku są mocno paprykowe

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka papryka ostra

1 łyżeczka oregano

1 l bulion warzywny

500 g mięso mielone

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

2 łyżka przyprawa do mięsa

2 łyżka papryka czerwona słodka

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę z przyprawą do mięsa mielonego. paprykami, sól sezamową i oregano.

2

Następnie z mięsa formujemy kuleczki wielkości jaja przepiórczego. Bulion zagotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim.

3

Do gotującego się bulionu wkładamy mięsne kulki i gotujemy ok 15 min na małym ogniu. Można podawać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły