Kuleczki mięsne gotowane
m7
w smaku są mocno paprykowe
0
0 / 0
w smaku są mocno paprykowe
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżeczka papryka ostra
1 łyżeczka oregano
1 l bulion warzywny
500 g mięso mielone
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
2 łyżka przyprawa do mięsa
2 łyżka papryka czerwona słodka
1 łyżka sól
Przygotowanie
1
Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę z przyprawą do mięsa mielonego. paprykami, sól sezamową i oregano.
2
Następnie z mięsa formujemy kuleczki wielkości jaja przepiórczego. Bulion zagotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim.
3
Do gotującego się bulionu wkładamy mięsne kulki i gotujemy ok 15 min na małym ogniu. Można podawać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.