Kuleczki mięsne gotowane
m7
Kuleczki mięsne gotowane to pyszne i soczyste klopsiki, które doskonale sprawdzą się jako danie główne. Świetnie smakują w towarzystwie purée ziemniaczanego i ulubionej surówki. Można je serwować zarówno na codzienny obiad dla całej rodziny, jak i różnego rodzaju przyjęcia i uroczystości. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Kuleczki mięsne gotowane to pyszne i soczyste klopsiki, które doskonale sprawdzą się jako danie główne. Świetnie smakują w towarzystwie purée ziemniaczanego i ulubionej surówki. Można je serwować zarówno na codzienny obiad dla całej rodziny, jak i różnego rodzaju przyjęcia i uroczystości. Życzymy smacznego!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. papryka ostra
1 łyżecz. oregano
1 l bulion warzywny
500 g mięso mielone
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
2 łyżka przyprawa do mięsa mielonego
2 łyżka papryka czerwona słodka
1 łyżka sól
Przygotowanie
Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę. Przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, papryką słodką, papryką ostrą, solą i oregano.
Następnie z mięsa formujemy kuleczki wielkości jaja przepiórczego. Bulion zagotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim.
Do gotującego się bulionu wkładamy mięsne kulki i gotujemy ok. 15 min na małym ogniu.