Kuleczki bananowe
m7
Banan i czekolada... Pyszności!! Przepis pochodzi ze Słowacji od pewnej miłej Słowaczki:) polecam te...
1
0 / 0
Banan i czekolada... Pyszności!! Przepis pochodzi ze Słowacji od pewnej miłej Słowaczki:) polecam te...
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 g czekolada gorzka
3 szt. banan
1 szt. biszkopty okrągłe
9 dag. margaryna zwykła
Przygotowanie
Banany obrać ze skóry i pokroić w plastry (najlepiej około 0,5 cm grubości).
Biszkopty przełożyć bananami.
Rozpuścić, najlepiej w mikrofali margarynę plantę, następnie pokruszyć do niej czekoladę i ponownie rozpuścić w kuchence.
W ciepłej polewie zanurzać biszkopty przełożone bananami i układać je na deseczce wyłożonej folią aluminiową lub papierem pergaminowym.
Pozostawić do zastygnięcia.
Biszkopty najlepiej nabijać na wykałaczkę i przy jej pomocy zanurzać w polewie.