Kuleczki bananowe

m7
Kuleczki bananowe

1

0 / 0

Banan i czekolada... Pyszności!! Przepis pochodzi ze Słowacji od pewnej miłej Słowaczki:) polecam te...

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 g czekolada gorzka

3 szt. banan

1 szt. biszkopty okrągłe

9 dag. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Banany obrać ze skóry i pokroić w plastry (najlepiej około 0,5 cm grubości).

2

Biszkopty przełożyć bananami.

3

Rozpuścić, najlepiej w mikrofali margarynę plantę, następnie pokruszyć do niej czekoladę i ponownie rozpuścić w kuchence.

4

W ciepłej polewie zanurzać biszkopty przełożone bananami i układać je na deseczce wyłożonej folią aluminiową lub papierem pergaminowym.

5

Pozostawić do zastygnięcia.

6

Biszkopty najlepiej nabijać na wykałaczkę i przy jej pomocy zanurzać w polewie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

208

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły