Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Typowo świąteczne danie z ciasta drożdżowego, kapusty i grzybów przyrządzane głównie na Lubelszczyźnie. Znakomity podany zarówno na ciepło jak i na zimno.
Ciasto: |
|||
370 | Gramów |
Mąka pszenna Lubella
|
|
30 | Gramów |
Drożdże świeże
|
|
30 | Gramów |
masło
|
|
150 | Mililitrów |
mleko
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
1 | Łyżeczka |
cukier
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
Farsz: |
|||
150 | Gramów |
passata pomidorowa Łowicz
|
|
![]() |
|||
250 | Gramów |
kapusta kiszona
|
|
100 | Gramów |
pieczarki
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Łyżka |
Olej rzepakowy
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
majeranek
|
|
1 | Łyżeczka |
papryka słodka
|
|
1 | Łyżeczka |
kminek
|
|
1 | Szczypta |
pieprz czarny
|
|
1 | Sztuka |
liść laurowy
|
|
Na wierzch ciasta: |
|||
1 | Sztuka |
jajko
|
|
1 | Łyżeczka |
kminek
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |