Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Kulebiak, czyli tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, które składa się z cienkiego placka drożdżowego wypełnionego kapustą i grzybami. To wyjątkowo smaczny wypiek, a także świetna alternatywa dla pierogów, szczególnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Kulebiak idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole i zadowoli podniebienia zarówno domowników, jak i gości. Aromatyczny farsz z kiszonej kapusty i suszonych grzybów skryty w cieście drożdżowym najlepiej podawać w towarzystwie barszczu czerwonego.
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
250 | Gramów |
kapusta kiszona
|
|
30 | Gramów |
Suszone grzyby
|
|
300 | Gramów |
Mąka
|
|
25 | Gramów |
drożdże
|
|
1 | Szklanka |
mleko
|
|
2 | Sztuki |
JAJA
|
|
1 | Szklanka |
olej
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szczypta |
majeranek
|
|
5 | Sztuk |
ziele angielskie
|
|
1 | Sztuka |
liść laurowy
|
|
1 | Szczypta |
cukier
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |