Kula tiramisu

Kakao DecoMorreno

Jeśli kochasz klasyczne tiramisu, pokochasz także jego nowoczesną wersję — kulę tiramisu. To prosty, szybki w przygotowaniu i wyrazisty deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Połączenie biszkoptów, mascarpone, espresso i kakao idealnie sprawdzi się na przyjęcia, rodzinne spotkania czy jako elegancki dodatek do kawy. To świetny wybór, kiedy chcesz zaskoczyć swoich gości włoskim deserem w oryginalnym wydaniu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jeśli kochasz klasyczne tiramisu, pokochasz także jego nowoczesną wersję — kulę tiramisu. To prosty, szybki w przygotowaniu i wyrazisty deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Połączenie biszkoptów, mascarpone, espresso i kakao idealnie sprawdzi się na przyjęcia, rodzinne spotkania czy jako elegancki dodatek do kawy. To świetny wybór, kiedy chcesz zaskoczyć swoich gości włoskim deserem w oryginalnym wydaniu. Smacznego!
4
Składniki
5 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g biszkopty do tiramisu
1 łyżka mascarpone
30 ml kawa espresso
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Biszkopty dokładnie drobno pokruszyć.
Dodać mascarpone oraz kawę.
Wymieszać i uformować dużą kulę lub dwie mniejsze.
Kulę tiramisu obtoczyć w kakao.
Schłodzić w lodówce minimum dwie godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.