Kula tiramisu

Kakao DecoMorreno
Kula tiramisu

0

0 / 0

Jeśli kochasz klasyczne tiramisu, pokochasz także jego nowoczesną wersję — kulę tiramisu. To prosty, szybki w przygotowaniu i wyrazisty deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Połączenie biszkoptów, mascarpone, espresso i kakao idealnie sprawdzi się na przyjęcia, rodzinne spotkania czy jako elegancki dodatek do kawy. To świetny wybór, kiedy chcesz zaskoczyć swoich gości włoskim deserem w oryginalnym wydaniu. Smacznego!

4

Składniki

5 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g biszkopty do tiramisu

1 łyżka mascarpone

30 ml kawa espresso

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Biszkopty dokładnie drobno pokruszyć.

2

Dodać mascarpone oraz kawę.

3

Wymieszać i uformować dużą kulę lub dwie mniejsze.

4

Kulę tiramisu obtoczyć w kakao.

5

Schłodzić w lodówce minimum dwie godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły