0

Składniki

1 Łyżeczka
rum
50 Gramów
masło extra
150 Gramów
Krakersy
1 Szklanka
Kasza kukurydziana
1 Szklanka
mleko UHT 3,2%
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
rodzynki
0.5 Kilograma
ser biały
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Została mi kaszka kukurydziana gotowana, bardzo gęsta( lekko słodka) więc... :
  2. Kaszkę zmiksować z mlekiem, masłem oraz rodzynkami na gładki krem. Dosypać pół łyżeczki proszku. Jaja ubić z cukrem na puch. Dolać rum. Małą tortownicę wysmarować masłem i wysypać drobno pokruszonymi krakesrsami - warstwa około pół centymetra. Ser wymieszać z masą kukurydzianą a następnie delikatnie mieszając wlewać powoli jaja. Przelać masę na krakesrsy i piec w temp 180 stopni około 60 minut.

Opis

Smaczny sernik, lekko mokry, oryginalny smak.

Podobne przepisy

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!