Kukurydziane jeżyki z bakaliami w towarzystwie Kubusiowego budyniu

MagdalenaMilewska
Kukurydziane jeżyki z bakaliami w towarzystwie Kubusiowego budyniu

0

0 / 0

Kukurydziane jeżyki pamiętam jeszcze z dzieciństwa, robiłam je jak miałam kilka lat. Teraz urozmaiciłam je bakaliami i podaję w towarzystwie budyniu ugotowanego na bazie soku Kubuś. Taka śniadaniówka przypadnie do gustu za równo dużemu, jak i małemu łasuchowi i doda mu dużo energii do nauki i zabawy.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 g płatki lubella corn flakes klasyczne

50 g margaryna

30 g cukier puder

3 łyżka miód

2 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka rodzynki

1 łyżka orzechy laskowe

1 łyżka żurawina suszona

2 łyżka pestki słonecznika

500 sok kubuś banan-marchew-jabłko

1 opak. budyń waniliowy bez cukru

Przygotowanie


1

Przygotować wszystkie składniki potrzebne do zrobienia kukurydzianych jeżyków z bakaliami i Kubusiowego budyniu. Orzechy laskowe posiekać na mniejsze kawałki i odłożyć.

2

Do garnka włożyć cukier puder, margarynę, kakao i miód. Podgrzewać na małej mocy palnika i mieszać do połączenia się wszystkich składników. Zdjąć garnek z palnika.

3

Do masy kakaowej dodać płatki kukurydziane, rodzynki, orzechy laskowe, żurawinę suszoną i pestki słonecznika. Wszystko razem dobrze wymieszać. Jeżyki nakładać łyżką do papilotek na muffinki. Odstawić do wystudzenia.

4

450 ml soku Kubuś przelać do garnka i zagotować. Pozostałe 50 ml soku Kubuś przelać do miseczki, dodać do niego budyń i wymieszać. Wlać do gotującego się soku i ugotować gęsty budyń. Przelać do pojemniczków i wystudzić.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły