Kugiel
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kugiel](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3558-1702057705608.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka wersja mojego ulubionego dania.
0
0 / 0
Szybka wersja mojego ulubionego dania.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kg ziemniaki
1 kg żeberka wieprzowe
3 szczyp. pieprz ziołowy
2 szczyp. sól
2 szt. cebula biała
Przygotowanie
1
Obrane i umyte ziemniaki oraz cebule trzemy na tarce ,dodajemy pokrojone na małe kawałki żeberka ,przyprawiamy solą i pieprzem ,mieszamy.
2
Wkładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego ,wstawiamy do piekarnika i pieczemy około godziny.
3
Podajemy z surówką z kwaszonej lub świeżej kapusty.