2

Składniki

0.8 Litra
Sok marchwiowy
0.75 Szklanki
cukier puder
3 Sztuki
Fix do śmietany
2 Sztuki
śmietanka kremowa 30%
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
Biszkopt gotowy
1 Sztuka
Posypka do ciast
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Odlewamy 3/4 szklanki soku marchewkowego. Resztę gotujemy.
  2. Do gotującego się soku dajemy rozrobione budynie w pozostałym soku.
  3. Gorącą masę wylewamy na rozkrojony na pół biszkopt. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu.
  4. Z kremówek ubijamy śmietanę i dodajemy fix do śmietany i cukier puder.
  5. Wykładamy na ciasto i posypujemy posypką.

Opis

Bardzo smaczne ciasto, zwłaszcza dla dzieci.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min
Chłodnik malinowy

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowa rolada bezowa z grejpfrutem

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada bezowa z grejpfrutem

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!