2

Składniki

0.8 Litra
Sok marchwiowy
0.75 Szklanki
cukier puder
3 Sztuki
Fix do śmietany
2 Sztuki
śmietanka kremowa 30%
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
Biszkopt gotowy
1 Sztuka
Posypka do ciast
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Odlewamy 3/4 szklanki soku marchewkowego. Resztę gotujemy.
  2. Do gotującego się soku dajemy rozrobione budynie w pozostałym soku.
  3. Gorącą masę wylewamy na rozkrojony na pół biszkopt. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu.
  4. Z kremówek ubijamy śmietanę i dodajemy fix do śmietany i cukier puder.
  5. Wykładamy na ciasto i posypujemy posypką.

Opis

Bardzo smaczne ciasto, zwłaszcza dla dzieci.

Podobne przepisy

Ciasto Pychotka:)

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasto Pychotka:)

Ciasto babci Marysi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto babci Marysi

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto lodowiec bez pieczenia

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto lodowiec bez pieczenia

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!