Kryzysowa zupa z kaszy jaglanej i prawdziwków
m7
Bardzo szybka zupa, która przypomniała się mojej babci po latach i weszła do kanonu moich ulubionych. Gotowała ją w czasie wojny moja prababcia. Jeśli lubisz zbierać grzyby to najdroższy składnik masz z głowy. Szybko, taniutko a przepysznie.
0
0 / 0
Bardzo szybka zupa, która przypomniała się mojej babci po latach i weszła do kanonu moich ulubionych. Gotowała ją w czasie wojny moja prababcia. Jeśli lubisz zbierać grzyby to najdroższy składnik masz z głowy. Szybko, taniutko a przepysznie.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szt. marchew
1 szt. cebula
2 szt. ziele angielskie
1.50 szt. kostka rosołowa
4 łyżka kasza jaglana
2 dek. prawdziwki suszone
Przygotowanie
Zagotować 1,5 l wody.
Cebulę obrać, nadkroić na krzyż i nadpalić na gazie.
Do wody wrzucić cebulę, grzyby, listek, ziele i kostki rosołowe.
Wyciągnąć grzybki, gdy staną się miękkie, pokroić w cieniutkie paseczki i wrzucić z powrotem.
Dodać marchew startą na tarce z dużymi oczkami.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem i gotować 20 minut.
Dodać kaszę jaglaną i gotować jeszcze 20 minut.