Kryzysowa zupa z kaszy jaglanej i prawdziwków

m7
Kryzysowa zupa z kaszy jaglanej i prawdziwków

0

0 / 0

Bardzo szybka zupa, która przypomniała się mojej babci po latach i weszła do kanonu moich ulubionych. Gotowała ją w czasie wojny moja prababcia. Jeśli lubisz zbierać grzyby to najdroższy składnik masz z głowy. Szybko, taniutko a przepysznie.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. marchew

1 szt. cebula

2 szt. ziele angielskie

1.50 szt. kostka rosołowa

4 łyżka kasza jaglana

2 dek. prawdziwki suszone

Przygotowanie


1

Zagotować 1,5 l wody.

2

Cebulę obrać, nadkroić na krzyż i nadpalić na gazie.

3

Do wody wrzucić cebulę, grzyby, listek, ziele i kostki rosołowe.

4

Wyciągnąć grzybki, gdy staną się miękkie, pokroić w cieniutkie paseczki i wrzucić z powrotem.

5

Dodać marchew startą na tarce z dużymi oczkami.

6

Przyprawić do smaku solą i pieprzem i gotować 20 minut.

7

Dodać kaszę jaglaną i gotować jeszcze 20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły