Krupnik z kaszą kuskus

malg
Krupnik z kaszą kuskus

0

0 / 0

Krupnik to szybka i lekka zupa najczęściej robiona z kaszą jęczmienną. Proponujemy lekką modyfikację i użycie kaszy kuskus, której nie trzeba gotować. Prosto i ekspresowo!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 pęcz. nać selera

0.50 pęcz. sól

1 szt. udko z kurczaka

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 szt. marchew

0.50 szt. pietruszka

4 szt. ziemniaki

3 łyżka kasza kuskus

Przygotowanie


1

Z udka i warzyw gotujemy wywar, po około 50 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, jak będą miękkie dodajemy kuskus. Odstawiamy, aż kasza będzie miękka, doprawiamy do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły