Krupnik z kaszą kuskus
malg
Krupnik to szybka i lekka zupa najczęściej robiona z kaszą jęczmienną. Proponujemy lekką modyfikację i użycie kaszy kuskus, której nie trzeba gotować. Prosto i ekspresowo!
0
0 / 0
Krupnik to szybka i lekka zupa najczęściej robiona z kaszą jęczmienną. Proponujemy lekką modyfikację i użycie kaszy kuskus, której nie trzeba gotować. Prosto i ekspresowo!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 pęcz. nać selera
0.50 pęcz. sól
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
1 szt. marchew
0.50 szt. pietruszka
4 szt. ziemniaki
3 łyżka kasza kuskus
Przygotowanie
1
Z udka i warzyw gotujemy wywar, po około 50 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, jak będą miękkie dodajemy kuskus. Odstawiamy, aż kasza będzie miękka, doprawiamy do smaku.