Krupnik polski

m7
Krupnik polski

1

0 / 0

Krupnik to pyszna zupa z kaszą i ziemniakami. Z koperkiem smakuje najlepiej.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1.50 l wywar z kości

100 g kasza jęczmienna

5 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

1 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Kaszę opłukać, zalać wywarem, ugotować na wolnym ogniu pod przykryciem.

2

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kaszy pod koniec gotowania.

3

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, połączyć z zupą, doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

453

kcal

Białka

50

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły