Krupnik polski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krupnik polski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4974-1702057795869.jpeg&w=3840&q=75)
Krupnik to pyszna zupa z kaszą i ziemniakami. Z koperkiem smakuje najlepiej.
1
0 / 0
Krupnik to pyszna zupa z kaszą i ziemniakami. Z koperkiem smakuje najlepiej.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1.50 l wywar z kości
100 g kasza jęczmienna
5 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
1 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
1
Kaszę opłukać, zalać wywarem, ugotować na wolnym ogniu pod przykryciem.
2
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kaszy pod koniec gotowania.
3
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, połączyć z zupą, doprawić do smaku.