Krupnik na żeberkach z makaronem
lubella
Krupnik na żeberkach z kaszą i makaronem to sycąca zupa pełna warzyw i aromatycznych ziół. Wypróbuj i przekonaj się jak pyszna jest zupa z tego przepisu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
879
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Krupnik na żeberkach z kaszą i makaronem to sycąca zupa pełna warzyw i aromatycznych ziół. Wypróbuj i przekonaj się jak pyszna jest zupa z tego przepisu.
12
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella 4-jajeczna fale
500 g żeberka wieprzowe
0.75 szkl. kasza jęczmienna
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. por
0.25 szt. seler
2 łyżka natka pietruszki
2 łyżka koperek
1 łyżecz. sól
100 g masło
2 l woda
Przygotowanie
Żeberka zalać zimną wodą, dodać 1 łyżeczkę soli, zakryć i gotować przez 1 godzinę.
Warzywa pokroić, przełożyć do mięsa razem z kaszą jęczmienną i gotować 15 minut.
Na koniec dodać masło oraz natkę i koperek.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, podawać z zupą.