Krupnik na żeberkach z makaronem

lubella
Krupnik na żeberkach z makaronem

0

0 / 0

Krupnik na żeberkach z kaszą i makaronem to sycąca zupa pełna warzyw i aromatycznych ziół. Wypróbuj i przekonaj się jak pyszna jest zupa z tego przepisu.

12

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella 4-jajeczna fale

500 g żeberka wieprzowe

0.75 szkl. kasza jęczmienna

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

1 szt. por

0.25 szt. seler

2 łyżka natka pietruszki

2 łyżka koperek

1 łyżecz. sól

100 g masło

2 l woda

Przygotowanie


1

Żeberka zalać zimną wodą, dodać 1 łyżeczkę soli, zakryć i gotować przez 1 godzinę.

2

Warzywa pokroić, przełożyć do mięsa razem z kaszą jęczmienną i gotować 15 minut.

3

Na koniec dodać masło oraz natkę i koperek.

4

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, podawać z zupą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

879

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły