Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

0.5 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Litr
woda
0.5 Szklanki
Kasza jęczmienna
1 Sztuka
por
8 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
nać pietruszki
50 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka przełożyć do garnka i zalać wodą( około 1 litrem), gotować przez około 40 minut.
  2. Następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  3. Zupę gotować przez około 15 minut, dodać kaszę jęczmienną i gotować do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
  4. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Opis

Uwielbiam tą zupę.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!