Krupnik na żeberkach

m7

Krupnik na żeberkach to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Sycąca zupa z kaszą jęczmienną i warzywami na bazie bulionu z żeberek wieprzowych z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom polskich dań. Jest wyjątkowo smaczna i aromatyczna — idealnie sprawdzi się w chłodniejsze dni, nasyci i przeniesie w nostalgiczny świat domowych smaków i rodzinnych tradycji kulinarnych. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
458
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.4 / 21
Krupnik na żeberkach to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Sycąca zupa z kaszą jęczmienną i warzywami na bazie bulionu z żeberek wieprzowych z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom polskich dań. Jest wyjątkowo smaczna i aromatyczna — idealnie sprawdzi się w chłodniejsze dni, nasyci i przeniesie w nostalgiczny świat domowych smaków i rodzinnych tradycji kulinarnych. Życzymy smacznego!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. sól, pieprz
1 l woda
0.50 szkl. kasza jęczmienna
1 szt. por
8 szt. ziemniaki
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. marchew
2 łyżka nać pietruszki
50 dag. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
Żeberka przełożyć do garnka i zalać wodą (około 1 litrem), gotować przez około 40 minut.
Następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Zupę gotować przez około 15 minut, dodać kaszę jęczmienną i gotować do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.