Krupnik na żeberkach

m7
Krupnik na żeberkach

0

3.4 / 21

Krupnik na żeberkach to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Sycąca zupa z kaszą jęczmienną i warzywami na bazie bulionu z żeberek wieprzowych z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom polskich dań. Jest wyjątkowo smaczna i aromatyczna — idealnie sprawdzi się w chłodniejsze dni, nasyci i przeniesie w nostalgiczny świat domowych smaków i rodzinnych tradycji kulinarnych. Życzymy smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 łyżeczka sól, pieprz

1 l woda

0.50 szkl. kasza jęczmienna

1 szt. por

8 szt. ziemniaki

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. marchew

2 łyżka nać pietruszki

50 dek. żeberka wieprzowe

Przygotowanie


1

Żeberka przełożyć do garnka i zalać wodą (około 1 litrem), gotować przez około 40 minut.

2

Następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki.

3

Zupę gotować przez około 15 minut, dodać kaszę jęczmienną i gotować do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

4

Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły