Krupnik na żeberkach
m7
0
3.4 / 21
Sycąca zupa z kaszą to świetny pomysł na obiad.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 łyżeczka sól, pieprz
1 l woda
0.50 szkl. kasza jęczmienna
1 szt. por
8 szt. ziemniaki
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. marchew
2 łyżka nać pietruszki
50 dek. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
1
Żeberka przełożyć do garnka i zalać wodą (około 1 litrem), gotować przez około 40 minut.
2
Następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki.
3
Zupę gotować przez około 15 minut, dodać kaszę jęczmienną i gotować do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
4
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.