Krupnik dla malucha
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krupnik dla malucha](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975343158.jpeg&w=3840&q=75)
Lekki i delikatny krupnik, który polubią maluchy.
1
0 / 0
Lekki i delikatny krupnik, który polubią maluchy.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. kminek
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. pieprz biały
0.50 łyżecz. sól
1 szt. skrzydło kurczaka
5 łyżka kasza jęczmienna
20 dag. marchew
20 dag. zielona pietruszka-łodyżki
10 dag. por
10 dag. seler
Przygotowanie
1
Do gotującej się wody wrzucić skrzydełko i warzywa. Całość gotować na wolnym ogniu pod przykrywką przez ok. 25 minut. Zupę przyprawić bazylią, kminkiem, majerankiem, białym pieprzem (odrobiną) i solą.
2
Następnie stopniowo, ciągle mieszając dorzucić drobną kaszę jęczmienną (ok. 3-5 łyżek). Całość gotować aż kasza i warzywa będą miękkie.