0

Składniki

0.5 Kilograma
Porcje rosołowe
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
majeranek
1 Sztuka
liść laurowy
15 Dekagramów
Kasza jęczmienna
40 Dekagramów
włoszczyzna
40 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Porcję opłukać, dodać kaszę jęczmienną, zalać zimną wodą i często mieszając gotować powoli pod przykryciem. Dodać obraną, opłukaną i rozdrobnioną włoszczyznę, osolić. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować do miękkości. Do zupy dodać listek, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Krupnik

Podobne przepisy

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz

Rosół

Średni Do 1 godz

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz

Zupa kalafiorowa

Łatwy Do 3 godz

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!