0

Składniki

0.5 Kilograma
Porcje rosołowe
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
majeranek
1 Sztuka
liść laurowy
15 Dekagramów
Kasza jęczmienna
40 Dekagramów
włoszczyzna
40 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Porcję opłukać, dodać kaszę jęczmienną, zalać zimną wodą i często mieszając gotować powoli pod przykryciem. Dodać obraną, opłukaną i rozdrobnioną włoszczyznę, osolić. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować do miękkości. Do zupy dodać listek, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Krupnik

Podobne przepisy

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!