0

Składniki

0.5 Kilograma
Porcje rosołowe
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
majeranek
1 Sztuka
liść laurowy
15 Dekagramów
Kasza jęczmienna
40 Dekagramów
włoszczyzna
40 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Porcję opłukać, dodać kaszę jęczmienną, zalać zimną wodą i często mieszając gotować powoli pod przykryciem. Dodać obraną, opłukaną i rozdrobnioną włoszczyznę, osolić. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować do miękkości. Do zupy dodać listek, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Krupnik

Podobne przepisy

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa zabielana

Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!