Krupnik
m7
0
0 / 0
0
Krupnik pyszna i pożywna zupą z ziemniakami, włoszczyzną i kaszą.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg porcja rosołowa
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. majeranek
1 szt liść laurowy
15 dek. kasza jęczmienna
40 dek. włoszczyzna
40 dek. ziemniaki
Przygotowanie
1
Porcję opłukać i przełożyć do garnka. Dodać kaszę jęczmienną, zalać zimną wodą i często mieszając gotować powoli pod przykryciem.
2
Dodać obraną, opłukaną i rozdrobnioną włoszczyznę, osolić. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować do miękkości. Do zupy dodać listek, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem.