Krupnik
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krupnik](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973022770.jpeg&w=3840&q=75)
Krupnik pyszna i pożywna zupą z ziemniakami, włoszczyzną i kaszą.
0
0 / 0
Krupnik pyszna i pożywna zupą z ziemniakami, włoszczyzną i kaszą.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg porcja rosołowa
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. majeranek
1 szt. liść laurowy
15 dag. kasza jęczmienna
40 dag. włoszczyzna
40 dag. ziemniaki
Przygotowanie
1
Porcję opłukać i przełożyć do garnka. Dodać kaszę jęczmienną, zalać zimną wodą i często mieszając gotować powoli pod przykryciem.
2
Dodać obraną, opłukaną i rozdrobnioną włoszczyznę, osolić. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować do miękkości. Do zupy dodać listek, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem.