Krupnik

m7
Krupnik

1

0 / 0

Zupa krupnik z kaszą manną - niezwykle smaczna i delikatna.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.25 łyżeczka pieprz

1.50 l woda

1 szt. kość wieprzowa

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

10 szt. ziemniaki

5 łyżka kasza manna

2 łyżka nać pietruszki

0.50 łyżeczka sól

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Wodę należy zagotować wraz z kością. Całość gotować przez około 40 minut zdejmując z wierzchu pianę (szumowinę).

2

Wszystkie warzywa należy obrać, ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do mięsa, zaś marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy. Pod koniec gotowania wrzucić ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.

3

Następnie dodać kaszę manną i pogotować jeszcze przez około 20 minut.

4

Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły