1

Składniki

0.25 Łyżeczki
pieprz
1.5 Litra
woda
1 Sztuka
Kość wieprzowa
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
10 Sztuk
ziemniaki
5 Łyżek
kasza manna
2 Łyżki
nać pietruszki
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę należy zagotować wraz z kością, całość gotować przez około 40 minut zdejmując z wierzchu pianę( szumowinę).
  2. Wszystkie warzywa należy obrać, ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do mięsa, zaś marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy, pod koniec gotowania wrzucić ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.
  3. Następnie dodać kaszę manną i pogotować jeszcze przez około 20 minut.
  4. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

Opis

Ulubiona zupka mich domowników. Dobra tak dla dorosłych, jak i dla dzieci.

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!