1

Składniki

0.25 Łyżeczki
pieprz
1.5 Litra
woda
1 Sztuka
Kość wieprzowa
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
10 Sztuk
ziemniaki
5 Łyżek
kasza manna
2 Łyżki
nać pietruszki
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę należy zagotować wraz z kością, całość gotować przez około 40 minut zdejmując z wierzchu pianę( szumowinę).
  2. Wszystkie warzywa należy obrać, ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do mięsa, zaś marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy, pod koniec gotowania wrzucić ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.
  3. Następnie dodać kaszę manną i pogotować jeszcze przez około 20 minut.
  4. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

Opis

Ulubiona zupka mich domowników. Dobra tak dla dorosłych, jak i dla dzieci.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!