Krupnik
m7
0
0 / 0
Zupa na zimowe dni - gęsto i sycąca.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 łyżeczka sól
0.25 łyżeczka pieprz
2 łyżeczka przyprawa maggi
600 g kości wieprzowe
600 dek. ziemniaki
200 g kasza jęczmienna
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
3 szt. marchew
3 łyżka zielenina
Przygotowanie
1
Kości umyć, włożyć do garnka i zalać wodą.
2
Gotować na małym ogniu wywar.
3
Kaszę kilkakrotnie opłukać i dodać do wywaru.
4
Gotować około 10 minut i dodać pokrojone w kostkę warzywa.
5
Po około 10 minutach dodać pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości.
6
Doprawić do smaku. Gotową zupę wlać do miseczek i posypać natką pietruszki.