Krupnik

m7
Krupnik

0

0 / 0

Zupa na zimowe dni - gęsto i sycąca.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1.50 łyżeczka sól

0.25 łyżeczka pieprz

2 łyżeczka przyprawa maggi

600 g kości wieprzowe

600 dek. ziemniaki

200 g kasza jęczmienna

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

3 szt. marchew

3 łyżka zielenina

Przygotowanie


1

Kości umyć, włożyć do garnka i zalać wodą.

2

Gotować na małym ogniu wywar.

3

Kaszę kilkakrotnie opłukać i dodać do wywaru.

4

Gotować około 10 minut i dodać pokrojone w kostkę warzywa.

5

Po około 10 minutach dodać pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości.

6

Doprawić do smaku. Gotową zupę wlać do miseczek i posypać natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły