1

Składniki

2 Gramy
bazylia
2 Gramy
pieprz czarny
2 Sztuki
Krupnik
6 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
Kostka cielęca
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
0.5 Szklanki
ryż biały
0.5 Sztuki
Serek topiony śmietankowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obieramy i drobno kroimy.1. 1/2 litry wody wstawiamy na gaz, dodajemy dwie kostki cielęce i dodajemy warzywa. Gotujemy na półmiękko.
  2. W misce rozrabiamy pół serka śmietankowego w szklance wywaru.Zupy w proszku rozrabiamy w 500 ml zimnej wody i wlewamy do garnka razem z rozrobionym serkiem .
  3. Dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości.Doprawiamy do smaku.

Opis

Mój sposób na pyszny obiad.

Podobne przepisy

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!