1

Składniki

2 Gramy
bazylia
2 Gramy
pieprz czarny
2 Sztuki
Krupnik
6 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
Kostka cielęca
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
0.5 Szklanki
ryż biały
0.5 Sztuki
Serek topiony śmietankowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obieramy i drobno kroimy.1. 1/2 litry wody wstawiamy na gaz, dodajemy dwie kostki cielęce i dodajemy warzywa. Gotujemy na półmiękko.
  2. W misce rozrabiamy pół serka śmietankowego w szklance wywaru.Zupy w proszku rozrabiamy w 500 ml zimnej wody i wlewamy do garnka razem z rozrobionym serkiem .
  3. Dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości.Doprawiamy do smaku.

Opis

Mój sposób na pyszny obiad.

Podobne przepisy

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!