Krupnik

m7

Ten przepis to kolejny sposób na pyszny obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
235
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ten przepis to kolejny sposób na pyszny obiad.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 g bazylia
2 g pieprz czarny
2 szt. krupnik
6 szt. ziemniaki
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. kostka cielęca
1 łyżka przyprawa typu vegeta
0.50 szkl. ryż biały
0.50 szt. serek topiony śmietankowy
Przygotowanie
Warzywa obrać i drobno pokroić.1,5 litra wody wstawić na gaz, dodać dwie kostki cielęce i warzywa. Gotować na półmiękko.
W misce rozrobić pół serka śmietankowego w szklance wywaru. Zupy w proszku rozrobić w 500 ml zimnej wody i wlać do garnka razem z rozrobionym serkiem .
Dodać ryż i gotować do jego miękkości.Doprawić do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
235
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.