Krupnik
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krupnik](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974285792.jpeg&w=3840&q=75)
Ten przepis to kolejny sposób na pyszny obiad.
1
0 / 0
Ten przepis to kolejny sposób na pyszny obiad.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 g bazylia
2 g pieprz czarny
2 szt. krupnik
6 szt. ziemniaki
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. kostka cielęca
1 łyżka przyprawa typu vegeta
0.50 szkl. ryż biały
0.50 szt. serek topiony śmietankowy
Przygotowanie
1
Warzywa obrać i drobno pokroić.1,5 litra wody wstawić na gaz, dodać dwie kostki cielęce i warzywa. Gotować na półmiękko.
2
W misce rozrobić pół serka śmietankowego w szklance wywaru. Zupy w proszku rozrobić w 500 ml zimnej wody i wlać do garnka razem z rozrobionym serkiem .
3
Dodać ryż i gotować do jego miękkości.Doprawić do smaku.