Kruche ze śliwkami i jabłami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Kruche ze śliwkami i jabłami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973267026.jpeg&w=3840&q=75)
Proste ciasto ucierane ze śliwkami i jabłkami sprawdzi się do popołudniowej kawy. Jest proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi. Polecamy!
0
0 / 0
Proste ciasto ucierane ze śliwkami i jabłkami sprawdzi się do popołudniowej kawy. Jest proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi. Polecamy!
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szt. jajko
2 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka bułka tarta
50 dag. mąka pszenna tortowa
20 dag. margaryna zwykła
20 dag. cukier puder
70 dag. owoce
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 szkl. śmietana 18%
0.50 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto (oprócz bułki tartej i śliwek). Podzielić na dwie części i włożyć na 1godz. do lodówki.
Ciasto wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki bez pestek obtoczyć w tartej bułce położyć na ciasto. Jabłka pokrojone w plasterki układamy na śliwki i na to kładziemy drugą cześć ciasta.
Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.
Piec 60 minut w 180 stopniach C.