Kruche ze śliwkami i jabłami
eluchap
Proste ciasto ucierane ze śliwkami i jabłkami sprawdzi się do popołudniowej kawy. Jest proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi. Polecamy!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
241
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Proste ciasto ucierane ze śliwkami i jabłkami sprawdzi się do popołudniowej kawy. Jest proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi. Polecamy!
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szt. jajko
2 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka bułka tarta
50 dag. mąka pszenna tortowa
20 dag. margaryna zwykła
20 dag. cukier puder
70 dag. owoce
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 szkl. śmietana 18%
0.50 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto (oprócz bułki tartej i śliwek). Podzielić na dwie części i włożyć na 1godz. do lodówki.
Ciasto wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki bez pestek obtoczyć w tartej bułce położyć na ciasto. Jabłka pokrojone w plasterki układamy na śliwki i na to kładziemy drugą cześć ciasta.
Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.
Piec 60 minut w 180 stopniach C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
241
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.