Kruche ze śliwkami i jabłami

eluchap
Kruche ze śliwkami i jabłami

0

0 / 0

Proste ciasto ucierane ze śliwkami i jabłkami sprawdzi się do popołudniowej kawy. Jest proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi. Polecamy!

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szt. jajko

2 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka bułka tarta

50 dag. mąka pszenna tortowa

20 dag. margaryna zwykła

20 dag. cukier puder

70 dag. owoce

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

0.50 szkl. śmietana 18%

0.50 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto (oprócz bułki tartej i śliwek). Podzielić na dwie części i włożyć na 1godz. do lodówki.

2

Ciasto wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki bez pestek obtoczyć w tartej bułce położyć na ciasto. Jabłka pokrojone w plasterki układamy na śliwki i na to kładziemy drugą cześć ciasta.

3

Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

4

Piec 60 minut w 180 stopniach C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

241

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły