Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

formularz
Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

0

4 / 4

Zaskakujący przepis na kruche tarteletki z delikatnym nadzieniem jajeczno-krabowym z dodatkiem chrzanu, idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

125 g mąka pszenna tortowa lubella

100 g masło

2 łyżka śmietana

1 szcz. sól

4 szt. jaja l

6 szt. paluszki krabowe

1 pęcz. szczypiorek

2 łyżeczka chrzan krakus

2 łyżka majonez krakus

1 szcz. pieprz

Przygotowanie


1

KRUCHE CIASTO: Połącz ze sobą mąkę, masło , śmietanę oraz sól i schłódź 30 minut w lodówce.

2

Foremki do tartaletek wysmaruj masłem, oprószy mąką i wyłóż ciastem.

3

Ciasto z wierzchu ponakłuwaj widelcem. Wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i piecz około 8 minut. Ostudź.

4

NADZIENIE: Jajka ugotuj, ostudź, obierz i pokrój w niewielką kostkę.

5

Paluszki krabowe również pokrój w kostkę, a szczypior posiekaj i wymieszaj z jajkami.

6

Dopraw solą, pieprzem, chrzanem oraz majonezem. Nadzieniem wypełnij tarteletki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły