0

Składniki

125 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
100 Gramów
masło
2 Łyżki
śmietana
1 Szczypta
sól
4 Sztuki
jajka
6 Sztuk
Paluszki krabowe
1 Pęczek
szczypiorek
2 Łyżeczki
ingridient
chrzan Krakus
2 Łyżki
majonez Krakus
1 Szczypta
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. KRUCHE CIASTO: Połącz ze sobą mąkę, masło , śmietanę oraz sól i schłódź 30 minut w lodówce.
  2. Foremki do tartaletek wysmaruj masłem, oprószy mąką i wyłóż ciastem.
  3. Ciasto z wierzchu ponakłuwaj widelcem. Wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i piecz około 8 minut. Ostudź.
  4. NADZIENIE: Jajka ugotuj, ostudź, obierz i pokrój w niewielką kostkę.
  5. Paluszki krabowe również pokrój w kostkę, a szczypior posiekaj i wymieszaj z jajkami.
  6. Dopraw solą, pieprzem, chrzanem oraz majonezem. Nadzieniem wypełnij tarteletki.

Opis

Zaskakujący przepis na kruche tarteletki z delikatnym nadzieniem jajeczno-krabowym z dodatkiem chrzanu, idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu.

Podobne przepisy

Jajka faszerowane z dipami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z dipami

Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi

Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

KAKAOWE MINIOMLETY

Przepis
Łatwy Do 15 min
KAKAOWE MINIOMLETY

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!