Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

formularz
Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Średnia 4 / 4

Oceń!

Zaskakujący przepis na kruche tarteletki z delikatnym nadzieniem jajeczno-krabowym z dodatkiem chrzanu, idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

125 g mąka pszenna tortowa lubella

100 g masło

2 łyżka śmietana

1 szczyp. sól

4 szt. jaja l

6 szt. paluszki krabowe

1 pęcz. szczypiorek

2 łyżecz. chrzan krakus

2 łyżka majonez krakus

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

343

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły