Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem
formularz
Zaskakujący przepis na kruche tarteletki z delikatnym nadzieniem jajeczno-krabowym z dodatkiem chrzanu, idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu.
0
4 / 4
Zaskakujący przepis na kruche tarteletki z delikatnym nadzieniem jajeczno-krabowym z dodatkiem chrzanu, idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
125 g mąka pszenna tortowa lubella
100 g masło
2 łyżka śmietana
1 szcz. sól
4 szt. jaja l
6 szt. paluszki krabowe
1 pęcz. szczypiorek
2 łyżeczka chrzan krakus
2 łyżka majonez krakus
1 szcz. pieprz
Przygotowanie
KRUCHE CIASTO: Połącz ze sobą mąkę, masło , śmietanę oraz sól i schłódź 30 minut w lodówce.
Foremki do tartaletek wysmaruj masłem, oprószy mąką i wyłóż ciastem.
Ciasto z wierzchu ponakłuwaj widelcem. Wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i piecz około 8 minut. Ostudź.
NADZIENIE: Jajka ugotuj, ostudź, obierz i pokrój w niewielką kostkę.
Paluszki krabowe również pokrój w kostkę, a szczypior posiekaj i wymieszaj z jajkami.
Dopraw solą, pieprzem, chrzanem oraz majonezem. Nadzieniem wypełnij tarteletki.