0

Składniki

125 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
100 Gramów
masło
2 Łyżki
śmietana
1 Szczypta
sól
4 Sztuki
jajka
6 Sztuk
Paluszki krabowe
1 Pęczek
szczypiorek
2 Łyżeczki
ingridient
chrzan Krakus
2 Łyżki
majonez Krakus
1 Szczypta
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. KRUCHE CIASTO: Połącz ze sobą mąkę, masło , śmietanę oraz sól i schłódź 30 minut w lodówce.
  2. Foremki do tartaletek wysmaruj masłem, oprószy mąką i wyłóż ciastem.
  3. Ciasto z wierzchu ponakłuwaj widelcem. Wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i piecz około 8 minut. Ostudź.
  4. NADZIENIE: Jajka ugotuj, ostudź, obierz i pokrój w niewielką kostkę.
  5. Paluszki krabowe również pokrój w kostkę, a szczypior posiekaj i wymieszaj z jajkami.
  6. Dopraw solą, pieprzem, chrzanem oraz majonezem. Nadzieniem wypełnij tarteletki.

Opis

Zaskakujący przepis na kruche tarteletki z delikatnym nadzieniem jajeczno-krabowym z dodatkiem chrzanu, idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu.

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

KAKAOWE MINIOMLETY

Łatwy Do 15 min
KAKAOWE MINIOMLETY

Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

Łatwy Do 15 min
Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!