Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem

kontakt_2
Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem

0

0 / 0

Przygotuj smaczne i zdrowe przekąski – tartaletki z ziołowym twarożkiem, jajkiem i papryką. Przypraw je i ozdób ketchupem, dzięki czemu każdy, i dziecko, i dorosły, zje je z przyjemnością. Kolejny łatwy i smaczny przepis dostępny na Uwielbiam.

16

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

230 g mąka pszenna tortowa lubella

100 g masło

1 łyżka śmietana

3 łyżka zimna woda

0.50 łyżeczka sól

2 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżka śmietana

0.50 szt. papryka czerwona

250 g twaróg tłusty

10 łyżeczka serek kremowy

16 szt. pieprz ziarnisty

2 łyżeczka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

1 opak. precelki

1 łyżka masło

1 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Mąkę mieszamy z solą. Siekamy ją z masłem po czym rozcieramy palcami tworząc drobną kruszonkę.

2

Dodajemy wodę, śmietanę, jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

3

Ciasto dzielimy na 10 części. Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy ciastem i schładzamy przez 15 minut.

4

Twarożek mieszamy ze śmietaną, Ketchupem Kotlin Łagodny, pokrojoną w kostkę papryką oraz jajkiem i przyprawami.

5

Nakładamy do foremek wyłożonych ciastem i pieczemy około 20-25 minut, aż ciasto będzie przyrumienione. Odstawiamy na kratkę do ostudzenia.

6

Każdą tartaletkę smarujemy kremowym twarożkiem i ozdabiamy, z precelków tworząc rogi Rudolfa, z ketchupu Kotlin Łagodny nos, a z pieprzu oczy. Smacznego :)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły