0

Składniki

2 Dekagramy
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.5 Kostki
drożdże
10 Dekagramów
masło
4 Łyżki
cukier
2 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
2 Szklanki
śmietana 12%
5 Łyżek
cukier puder
15 Sztuk
maliny
2 Sztuki
jajka
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać i posiekać z masłem, drożdżami, cukrem i cukrem waniliowym.
  2. Dodać pozostałe składniki i ugnieść ciasto.
  3. Rozwałkować na grubość 1 cm i wyciąć serca.
  4. Na serce kłaść malinę, brzegi ciasta lekko zwilżyć wodą i przykryć drugim sercem.
  5. Serca wyłożyć na blaszce i ponakłuwać widelcem. Włożyć do wcześniej nagrzanego piekarnika (200 st. C) na ok. 8 min (do złotego koloru).
  6. Gotowe ciasteczka posypać cukrem pudrem.

Opis

Co najbardziej kojarzy się z Walentynkami? Serca! A jak najlepiej trafić do serca? Przez żołądek! Pyszne krucho drożdżowe ciasteczka z niespodzianką w środku podbije serce każdego ;)

Podobne przepisy

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Rolada jagodowa

Średni Do 1 godz
Rolada jagodowa

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Fondant czekoladowy

Łatwy Do 15 min
Fondant czekoladowy

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!