Kruche rożki z jabłkiem

m7
Kruche rożki z jabłkiem

0

0 / 0

Szybkie w przygotowaniu, a jakie smaczne! Kruche rogaliki z jabłkiem są idealne na podwieczorek. Pyszne!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka cukier waniliowy

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

0.50 szkl. cukier

3 szt. jaja kurze całe

4 szt. jabłka

1 łyżka śmietana 18%

12.50 dek. masło roślinne

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, następnie dodać cukier, cukier waniliowy, masło, żółtka jaj i śmietanę i zagnieść szybko kruche ciasto.

2

Ciasto włożyć na 30 minut do lodówki, po tym czasie rozwałkować i wycinać z niego niewielkie kwadraty (bok ok. 5-6 cm).

3

Na kwadraciki kłaść po kawałeczku jabłka (wcześniej obrane i pokrojone) i składać w rożek.

4

Rożki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, smarować roztrzepanym białkiem jaja i posypywać cukrem.

5

Rożki piec około 25-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły