Kruche rogaliczki
m7
Pyszne, kruche rogaliki ze śliwkowymi powidłami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
596
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Pyszne, kruche rogaliki ze śliwkowymi powidłami.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
20 g drożdże
2 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. powidła śliwkowe łowicz
2 łyżka śmietana
1 łyżka cukier
35 dag. mąka pszenna tortowa
20 dag. masło
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść na stolnicy ciasto i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
Następnie rozwałkować i kroić w trójkąty, by powstały małe, nadziewane powidłami, rogaliczki.
Piec na złoty kolor w temp 150 st. C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
596
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.