Kruche rogaliczki

m7
Kruche rogaliczki

2

0 / 0

Pyszne, kruche rogaliki ze śliwkowymi powidłami.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

20 g drożdże

2 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. powidła śliwkowe łowicz

2 łyżka śmietana

1 łyżka cukier

35 dag. mąka pszenna tortowa

20 dag. masło

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść na stolnicy ciasto i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

2

Następnie rozwałkować i kroić w trójkąty, by powstały małe, nadziewane powidłami, rogaliczki.

3

Piec na złoty kolor w temp 150 st. C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

596

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły