0

Składniki

1 Szczypta
sól
125 Gramów
margaryna mleczna
150 Gramów
wiórki kokosowe
5 Gramów
płatki migdałowe
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
śmietana 12%
4 Łyżki
cukier
40 Dekagramów
mąka krupczatka
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kokosowe wiórki zmielić na pył. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz z margaryny, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Dosypać kokos i jeszcze raz zagnieść.Zawinięte w folię spożywczą schłodzić godzinę w lodówce . Następnie rozwałkować na 3- 4 milimetry i wycinać serduszka. Ciasteczka można posmarować białkiem i potrzepać płatkami migdałowymi. Przepis bardzo prosty a ciasteczka bardzo smaczne.

Opis

Pyszne ciasteczka dla miłośników kokosowego smaku.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Wegański sernik na zimno z lemon crud

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Wegański sernik na zimno z lemon crud

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!