Kruche kokosowe serduszka

m7
Kruche kokosowe serduszka

0

0 / 0

Pyszne ciasteczka dla miłośników kokosowego smaku.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól

125 g margaryna mleczna

150 g wiórki kokosowe

5 g płatki migdałowe

2 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka śmietana 12%

4 łyżka cukier

40 dek. mąka krupczatka lubella

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Kokosowe wiórki zmielić na pył. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz z margaryny, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Dosypać kokos i jeszcze raz zagnieść.Zawinięte w folię spożywczą schłodzić godzinę w lodówce . Następnie rozwałkować na 3- 4 milimetry i wycinać serduszka. Ciasteczka można posmarować białkiem i potrzepać płatkami migdałowymi. Przepis bardzo prosty a ciasteczka bardzo smaczne.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły