0

Składniki

1 Szczypta
sól
125 Gramów
margaryna mleczna
150 Gramów
wiórki kokosowe
5 Gramów
płatki migdałowe
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
śmietana 12%
4 Łyżki
cukier
40 Dekagramów
mąka krupczatka
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kokosowe wiórki zmielić na pył. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz z margaryny, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Dosypać kokos i jeszcze raz zagnieść.Zawinięte w folię spożywczą schłodzić godzinę w lodówce . Następnie rozwałkować na 3- 4 milimetry i wycinać serduszka. Ciasteczka można posmarować białkiem i potrzepać płatkami migdałowymi. Przepis bardzo prosty a ciasteczka bardzo smaczne.

Opis

Pyszne ciasteczka dla miłośników kokosowego smaku.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!