Kruche kokosowe serduszka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kruche kokosowe serduszka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7724-1702058023814.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasteczka dla miłośników kokosowego smaku.
0
0 / 0
Pyszne ciasteczka dla miłośników kokosowego smaku.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
125 g margaryna mleczna
150 g wiórki kokosowe
5 g płatki migdałowe
2 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka śmietana 12%
4 łyżka cukier
40 dag. mąka krupczatka lubella
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
Kokosowe wiórki zmielić na pył. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz z margaryny, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Dosypać kokos i jeszcze raz zagnieść.Zawinięte w folię spożywczą schłodzić godzinę w lodówce . Następnie rozwałkować na 3- 4 milimetry i wycinać serduszka. Ciasteczka można posmarować białkiem i potrzepać płatkami migdałowymi. Przepis bardzo prosty a ciasteczka bardzo smaczne.