Kruche kokosowe serduszka
m7
0
0 / 0
Pyszne ciasteczka dla miłośników kokosowego smaku.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szcz. sól
125 g margaryna mleczna
150 g wiórki kokosowe
5 g płatki migdałowe
2 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka śmietana 12%
4 łyżka cukier
40 dek. mąka krupczatka lubella
0.50 łyżeczka proszek do pieczenia
Przygotowanie
1
Kokosowe wiórki zmielić na pył. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz z margaryny, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Dosypać kokos i jeszcze raz zagnieść.Zawinięte w folię spożywczą schłodzić godzinę w lodówce . Następnie rozwałkować na 3- 4 milimetry i wycinać serduszka. Ciasteczka można posmarować białkiem i potrzepać płatkami migdałowymi. Przepis bardzo prosty a ciasteczka bardzo smaczne.