Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym

eluchap
Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym

2

0 / 0

Kruche ciasto z serowo-wiśniowym kremem zachwyci każdego. Słodki ser z kwaśnymi wiśniami stanowi idealny duet.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

50 mleko

1 szcz. sól

275 g margaryna zwykła

500 g lubella mąka puszysta uniwersalna

250 g cukier

50 g migdały

50 g śmietanka kremowa 30%

500 g twaróg półtłusty

100 g cukier

500 g wiśnie

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń waniliowy

3 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Margarynę stopić i ostudzić. Zagnieść z mąką, 250 g cukru oraz mielonymi migdałami, żółtkiem i solą kuchenną na kruche ciasto.

2

Owinąć folią wstawić na 30 min. do lodówki.

3

Wydrylować wiśnie. Twaróg śmietankowy zmieszać z mlekiem, kremówką, cukrem waniliowym, proszkiem budyniowym, jajami i utrzeć na gładki krem.

4

Posmarować tłuszczem tortownicę o średnicy ok. 26 cm. 2/3 kruchego ciasta rozłożyć na spodzie. Posmarować ciasto utartą masą serową. Obtoczyć owoce w mące i nałożyć na masę serową.

5

Na około 30 min przed końcem pieczenia posypać wierzch ciasta kruszonką. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

6

Piec w 175 stopniach C przez 40-45 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły