Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym

eluchap

Kruche ciasto z serowo-wiśniowym kremem zachwyci każdego. Słodki ser z kwaśnymi wiśniami stanowi idealny duet.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
573
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Kruche ciasto z serowo-wiśniowym kremem zachwyci każdego. Słodki ser z kwaśnymi wiśniami stanowi idealny duet.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
50 mleko
1 szczyp. sól
275 g margaryna zwykła
500 g lubella mąka puszysta uniwersalna
250 g cukier
50 g migdały
50 g śmietanka kremowa 30%
500 g twaróg półtłusty
100 g cukier
500 g wiśnie
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. budyń waniliowy
3 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
Margarynę stopić i ostudzić. Zagnieść z mąką, 250 g cukru oraz mielonymi migdałami, żółtkiem i solą kuchenną na kruche ciasto.
Owinąć folią wstawić na 30 min. do lodówki.
Wydrylować wiśnie. Twaróg śmietankowy zmieszać z mlekiem, kremówką, cukrem waniliowym, proszkiem budyniowym, jajami i utrzeć na gładki krem.
Posmarować tłuszczem tortownicę o średnicy ok. 26 cm. 2/3 kruchego ciasta rozłożyć na spodzie. Posmarować ciasto utartą masą serową. Obtoczyć owoce w mące i nałożyć na masę serową.
Na około 30 min przed końcem pieczenia posypać wierzch ciasta kruszonką. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Piec w 175 stopniach C przez 40-45 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
573
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.