Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977522651.jpeg&w=3840&q=75)
Kruche ciasto z dżemem jagodowym, bezą i wiśniami to prawdziwe niebo w gębie. Słodko-kwaśne połączenie to idealny balans smaków.
1
0 / 0
Kruche ciasto z dżemem jagodowym, bezą i wiśniami to prawdziwe niebo w gębie. Słodko-kwaśne połączenie to idealny balans smaków.
?
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Przygotowanie
Wymieszaj mąkę, 2/3 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek i śmietanę
Dodaj żółtka oraz roztopioną i przestudzoną margarynę.
Zagnieć ciasto i wyrabiaj je, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą.
Podziel ciasto na dwie nierówne części. Większą wyłóż na blasze, a mniejszą schowaj do zamrażalnika.
Posmaruj ciasto grubą warstwą dżemu jagodowego, dodaj świeże lub mrożone wiśnie bez pestek.
Ubij białka z 1/3 szkl. cukru na sztywno. Pod koniec ubijania wsyp pół opakowania kisielu wiśniowego. Pianę wylej na ciasto, a na wierzch zetrzyj ciasto z zamrażarki. Piecz ok. 40 min. w 160 stopniach.