Kruche ciastka

eluchap
Kruche ciastka

0

0 / 0

Takie ciasteczka sprawią młodszym wiele radości

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2 szkl. mąka krupczatka lubella

1 szkl. cukier puder

1 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka śmietana 18%

25 dek. masło

Przygotowanie


1

Z mąki przesianej na stolnicę z proszkiem do pieczenia,cukru pudru,żółtka i śmietany wyrabiamy ciasto(powstanie kruszonka),dodajemy utarte na tarce do jarzyn o dużych oczkach,zamrożone masło, wszystko wyrabiamy czubkami palców do chwili aż ciasto będzie jednolite i gładkie.

2

Owijamy folia i wkładamy na 2-3godziny do lodówki.

3

Wychłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wyciskami foremkami ciastka.

4

Tak przygotowane ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

5

Wierz można posmarować rozkłóconym białkiem i posypać posypka.

6

Pieczemy w temp. 180stopni.

7

Przez 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły