Kruche ciasteczka orzechowe
m7
Kruche ciasteczka o delikatnym smaku orzechów. Idealne dla dzieci.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
195
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kruche ciasteczka o delikatnym smaku orzechów. Idealne dla dzieci.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szt. żółtko jaja kurzego
50 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
25 dag. masło
15 dag. cukier
10 dag. orzechy laskowe
Przygotowanie
Orzechy laskowe drobniutko posiekać.
Mąkę pszenną należy przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodać masło i posiekać.
Zagnieść z cukrem, orzechami i żółtkami jaj.
Ciasto zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.
Ciasteczka układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
195
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.