Kruche ciasteczka orzechowe
m7
Kruche ciasteczka o delikatnym smaku orzechów. Idealne dla dzieci.
0
0 / 0
Kruche ciasteczka o delikatnym smaku orzechów. Idealne dla dzieci.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
2 łyżeczka proszek do pieczenia
2 szt. żółtko jaja kurzego
50 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna
25 dek. masło
15 dek. cukier
10 dek. orzechy laskowe
Przygotowanie
1
Orzechy laskowe drobniutko posiekać.
2
Mąkę pszenną należy przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodać masło i posiekać.
3
Zagnieść z cukrem, orzechami i żółtkami jaj.
4
Ciasto zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.
5
Ciasteczka układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.