Kruche ciasteczka orzechowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kruche ciasteczka orzechowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1283-1702057568554.jpeg&w=3840&q=75)
Kruche ciasteczka o delikatnym smaku orzechów. Idealne dla dzieci.
0
0 / 0
Kruche ciasteczka o delikatnym smaku orzechów. Idealne dla dzieci.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szt. żółtko jaja kurzego
50 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
25 dag. masło
15 dag. cukier
10 dag. orzechy laskowe
Przygotowanie
1
Orzechy laskowe drobniutko posiekać.
2
Mąkę pszenną należy przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodać masło i posiekać.
3
Zagnieść z cukrem, orzechami i żółtkami jaj.
4
Ciasto zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.
5
Ciasteczka układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.