Kruche ciasteczka orzechowe

m7
Kruche ciasteczka orzechowe

0

0 / 0

Kruche ciasteczka o delikatnym smaku orzechów. Idealne dla dzieci.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szt. żółtko jaja kurzego

50 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

25 dag. masło

15 dag. cukier

10 dag. orzechy laskowe

Przygotowanie


1

Orzechy laskowe drobniutko posiekać.

2

Mąkę pszenną należy przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodać masło i posiekać.

3

Zagnieść z cukrem, orzechami i żółtkami jaj.

4

Ciasto zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.

5

Ciasteczka układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

195

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły