Kruche ciasteczka orzechowe

m7
Kruche ciasteczka orzechowe

0

0 / 0

Kruche ciasteczka o delikatnym smaku orzechów. Idealne dla dzieci.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2 szt. żółtko jaja kurzego

50 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

25 dek. masło

15 dek. cukier

10 dek. orzechy laskowe

Przygotowanie


1

Orzechy laskowe drobniutko posiekać.

2

Mąkę pszenną należy przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodać masło i posiekać.

3

Zagnieść z cukrem, orzechami i żółtkami jaj.

4

Ciasto zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.

5

Ciasteczka układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły