Kruche ciasteczka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Kruche ciasteczka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1707380622667.jpeg&w=3840&q=75)
Kruche ciasteczka to doskonały wybór do kawy lub herbaty. Są wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu, więc idealnie sprawdzą się gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy spędzać dużo czasu w kuchni — wystarczy tylko 5 podstawowych składników. Gotowe ciastka możemy dowolnie udekorować cukrem pudrem, polewą czekoladową lub innymi dodatkami według uznania. Smacznego!
0
3.5 / 45
Kruche ciasteczka to doskonały wybór do kawy lub herbaty. Są wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu, więc idealnie sprawdzą się gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy spędzać dużo czasu w kuchni — wystarczy tylko 5 podstawowych składników. Gotowe ciastka możemy dowolnie udekorować cukrem pudrem, polewą czekoladową lub innymi dodatkami według uznania. Smacznego!
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
250 g lubella mąka puszysta uniwersalna
100 g cukier
2 szt. żółtko jaja kurzego
0.50 kostka margaryna zwykła
Przygotowanie
Mąkę, proszek do pieczenia, żółtko, cukier i miękką margarynę wkładamy do miski i wyrabiamy ciasto ręcznie lub przy użyciu miksera.
Wykładamy na obsypany mąką stół i rozwałkujemy na około 1/2 cm i wykrawamy foremkami ciastka.
Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy około 12 minut w temp. 180 C.
Można posypać cukrem pudrem.