Kruche ciasteczka
eluchap
Kruche ciasteczka to doskonały wybór do kawy lub herbaty. Są wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu, więc idealnie sprawdzą się gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy spędzać dużo czasu w kuchni — wystarczy tylko 5 podstawowych składników. Gotowe ciastka możemy dowolnie udekorować cukrem pudrem, polewą czekoladową lub innymi dodatkami według uznania. Smacznego!
0
3.5 / 45
Kruche ciasteczka to doskonały wybór do kawy lub herbaty. Są wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu, więc idealnie sprawdzą się gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy spędzać dużo czasu w kuchni — wystarczy tylko 5 podstawowych składników. Gotowe ciastka możemy dowolnie udekorować cukrem pudrem, polewą czekoladową lub innymi dodatkami według uznania. Smacznego!
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
250 g lubella mąka puszysta uniwersalna
100 g cukier
2 szt. żółtko jaja kurzego
0.50 kost. margaryna zwykła
Przygotowanie
Mąkę, proszek do pieczenia, żółtko, cukier i miękką margarynę wkładamy do miski i wyrabiamy ciasto ręcznie lub przy użyciu miksera.
Wykładamy na obsypany mąką stół i rozwałkujemy na około 1/2 cm i wykrawamy foremkami ciastka.
Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy około 12 minut w temp. 180 C.
Można posypać cukrem pudrem.