Kruche babeczki z kremem karpatkowym

eluchap
Kruche babeczki z kremem karpatkowym

Średnia 4 / 4

Oceń!

Babeczki z masą karpatkową, owocami i galaretką nigdy nie są obojętne. Pięknie wyglądają i są obłędnie dobre. Polecamy wypróbować.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 kostka masło

100 g owoce

3 szkl. mąka krupczatka lubella

0.75 szkl. cukier puder

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. krem karpatka

1 szt. galaretka truskawkowa

Przygotowanie


Suche składniki i masło umieszczamy w malakserze i dokładnie siekamy.

Gdy się połączą dodajemy żółtka i szybko zagniatamy.

Jednolite i gładkie ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.

Foremki natłuszczamy margaryną, stawiamy obok siebie. Wychłodzone ciasto wałkujemy na cienko, nawijamy na wałek, przenosimy na foremki, na nich ciasto lekko rozwałkujemy i wciskamy do środka i pieczemy.

Po upieczeniu do zimnych babeczek kładziemy krem, owoce i polewamy tężejącą galaretkę, którą rozpuszczamy w szklance gorącej wody.

Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.

Temperatura pieczenia: 180 st. C

Czas pieczenia: około 15-20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

192

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły