Kruche babeczki z kremem

eluchap
Kruche babeczki z kremem

0

1 / 1

Babeczki z masą karpatkową, owocami i galaretką nigdy nie są obojętne. Pięknie wyglądają i są obłędnie dobre. Polecamy wypróbować.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 kost. masło

100 g owoce

3 szkl. mąka krupczatka lubella

0.75 szkl. cukier puder

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. krem karpatka

1 szt. galaretka truskawkowa

Przygotowanie


1

Suche składniki i masło umieszczamy w malakserze i dokładnie siekamy.

2

Gdy się połączą dodajemy żółtka i szybko zagniatamy.

3

Jednolite i gładkie ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.

4

Foremki natłuszczamy margaryną, stawiamy obok siebie. Wychłodzone ciasto wałkujemy na cienko, nawijamy na wałek, przenosimy na foremki, na nich ciasto lekko rozwałkujemy i wciskamy do środka i pieczemy.

5

Po upieczeniu do zimnych babeczek kładziemy krem, owoce i polewamy tężejącą galaretkę, którą rozpuszczamy w szklance gorącej wody.

6

Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.

7

Temperatura pieczenia: 180 st. C

8

Czas pieczenia: około 15-20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły