Kruche babeczki z kremem
eluchap
Babeczki z masą karpatkową, owocami i galaretką nigdy nie są obojętne. Pięknie wyglądają i są obłędnie dobre. Polecamy wypróbować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
192
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
1 / 1
Babeczki z masą karpatkową, owocami i galaretką nigdy nie są obojętne. Pięknie wyglądają i są obłędnie dobre. Polecamy wypróbować.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 kostka masło
100 g owoce
3 szkl. mąka krupczatka lubella
0.75 szkl. cukier puder
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. krem karpatka
1 szt. galaretka truskawkowa
Przygotowanie
Suche składniki i masło umieszczamy w malakserze i dokładnie siekamy.
Gdy się połączą dodajemy żółtka i szybko zagniatamy.
Jednolite i gładkie ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Foremki natłuszczamy margaryną, stawiamy obok siebie. Wychłodzone ciasto wałkujemy na cienko, nawijamy na wałek, przenosimy na foremki, na nich ciasto lekko rozwałkujemy i wciskamy do środka i pieczemy.
Po upieczeniu do zimnych babeczek kładziemy krem, owoce i polewamy tężejącą galaretkę, którą rozpuszczamy w szklance gorącej wody.
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.
Temperatura pieczenia: 180 st. C
Czas pieczenia: około 15-20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
192
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.