Kruche babeczki - baza

m7
Kruche babeczki - baza

1

0 / 0

Podaje przepis na babeczki, które można wypełnic w dowolny sposób, np. Kremem do tortów czy karpatki

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

2 szt. jaja kurze całe

6 łyżka cukier

30 dag. mąka pszenna

10 dag. masło

Przygotowanie


1

Na stolnicę wsyp mąkę i cukier. Zrób zagłębienie, wbij jajka.

2

Dodać masło pokrojone w kostkę.

3

Składniki dokładnie posiekać nożem, następnie szybko zagnieć ciasto.

4

Schłodź w lodówce.

5

Następnie wyjmij z lodówki i rozwałkuj na stolnicy wysypanej mąką.

6

Ciasto rozwałkuj na grubość około 4 mm.

7

Z placka wykrój małe kółeczka używając foremek do babeczek.

8

Foremki dokładnie posmaruj tłuszczem i wylep przygotowanym ciastem.

9

Spody pozakłuwaj gęsto widelcem.

10

Babeczki włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°c i piecz około 15 minut.

11

Wyjmij i ostudź. Wypełnij według uznania

Wartości odżywcze na porcję


Energia

139

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły