Kruche babeczki - baza
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kruche babeczki - baza](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975670165.jpeg&w=3840&q=75)
Podaje przepis na babeczki, które można wypełnic w dowolny sposób, np. Kremem do tortów czy karpatki
1
0 / 0
Podaje przepis na babeczki, które można wypełnic w dowolny sposób, np. Kremem do tortów czy karpatki
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
2 szt. jaja kurze całe
6 łyżka cukier
30 dag. mąka pszenna
10 dag. masło
Przygotowanie
Na stolnicę wsyp mąkę i cukier. Zrób zagłębienie, wbij jajka.
Dodać masło pokrojone w kostkę.
Składniki dokładnie posiekać nożem, następnie szybko zagnieć ciasto.
Schłodź w lodówce.
Następnie wyjmij z lodówki i rozwałkuj na stolnicy wysypanej mąką.
Ciasto rozwałkuj na grubość około 4 mm.
Z placka wykrój małe kółeczka używając foremek do babeczek.
Foremki dokładnie posmaruj tłuszczem i wylep przygotowanym ciastem.
Spody pozakłuwaj gęsto widelcem.
Babeczki włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°c i piecz około 15 minut.
Wyjmij i ostudź. Wypełnij według uznania