Kruche babeczki

m7
Kruche babeczki

0

0 / 0

Pyszne i efektowne kruche babeczki zachwycą Twoich gości. Wyglądają pięknie i rewelacyjnie smakują.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

500 mleko

0.50 kg mąka pszenna tortowa

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szt. galaretka wiśniowa

2 szt. bita śmietana

3 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka śmietana

3 łyżka kakao decomorreno

10 dek. cukier puder

20 dek. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Zmiksować żółtko i cukier puder.

2

Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, zetrzeć margarynę i wymieszać.

3

Dodać zmiksowane jajka z cukrem, śmietanę, szczyptę soli i zagnieć ciasto.

4

Odłóżyć ciasto na około pół godziny do lodówki.

5

Następnie rozwałkować ciasto, urwać mały kawałek ciasta i ulepić kulkę.

6

Włożyć ją do foremki i wylepić dokładnie i dość cienko.

7

Piec w 180ºC aż ciasto nabierze ładnego złoto-brązowego koloru (około 20 minut).

8

Do bitej śmietany "śnieżka" dodać mleko, ubić na sztywno.

9

Pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości galaretkę (dzięki temu bita śmietana nabierze owocowego smaku, ponadto będzie bardziej sztywna).

10

Połowę bitej śmietany wykładać na schłodzone babeczki, do drugiej połowy dodać kakao, wymieszać i wyłożyć pozostałą część.

11

Dekorować według własnego uznania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły