Kruche babeczki
m7
Kruche babeczki to idealny wybór na różnego rodzaju uroczystości, przyjęcia i imprezy. Są wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością zasmakują fanom maślanych smaków. Gotowe tartaletki można wypełnić ulubionym kremem, bitą śmietaną, budyniem, owocami lub innym dowolnym nadzieniem.
0
0 / 0
Kruche babeczki to idealny wybór na różnego rodzaju uroczystości, przyjęcia i imprezy. Są wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością zasmakują fanom maślanych smaków. Gotowe tartaletki można wypełnić ulubionym kremem, bitą śmietaną, budyniem, owocami lub innym dowolnym nadzieniem.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt. jaja kurze całe
6 łyżka cukier
25 dag. mąka pszenna tortowa
12 dag. margaryna zwykła
Przygotowanie
Mąkę przesiewamy, dodajemy masło pokrojone w małe kawałki, cukier i jajko.
Ciasto szybko zagniatamy.
Formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości kilku milimetrów. Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem, wyklejamy ciastem, a spody nakłuwamy widelcem.
Pieczemy 15-10 minut w 200°C.