Kruche babeczki

m7
Kruche babeczki

0

0 / 0

Kruche babeczki to idealny wybór na różnego rodzaju uroczystości, przyjęcia i imprezy. Są wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością zasmakują fanom maślanych smaków. Gotowe tartaletki można wypełnić ulubionym kremem, bitą śmietaną, budyniem, owocami lub innym dowolnym nadzieniem.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szt. jaja kurze całe

6 łyżka cukier

25 dag. mąka pszenna tortowa

12 dag. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Mąkę przesiewamy, dodajemy masło pokrojone w małe kawałki, cukier i jajko.

2

Ciasto szybko zagniatamy.

3

Formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.

4

Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości kilku milimetrów. Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem, wyklejamy ciastem, a spody nakłuwamy widelcem.

5

Pieczemy 15-10 minut w 200°C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły