0

Składniki

1 Łyżeczka
musztarda
3 Litry
Piwo jasne
200 Gramów
śliwki suszone
2 Szklanki
pieprz
1 Sztuka
Królik cały
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
tymianek
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
czekolada gorzka
4 Łyżki
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z oprawionego królika oddziel udka i schowaj do lodówki .
  2. Tuszkę zanurz w piwie na 24 godziny
  3. Warzywa umyj i drobno pokrój .
  4. Królika osącz z piwa i przyrumień w gorącym piekarniku .
  5. Włóż znów do piekarnika .
  6. Dodaj warzywa i przyprawy .
  7. Zalej litrem wody i gotuj około 5 godzin na małym ogniu .
  8. Wyjmij królika , a płyn przecedź przez sito .
  9. Postaw na ogniu , by odparował .
  10. Namocz śliwki .
  11. Udka ponacinaj , wysmaruj od zewnątrz musztardą , pieprzem , solą i nadziewaj śliwkami .
  12. Udka obrumień na tłuszczu i piecz w piekarniku 20 minut .
  13. Do sosu dodaj tabliczkę czekolady , karmel z 4 łyżkami cukru i kilka suszonych śliwek .

Opis

Owoce mogą odmienić wygląd i smak mięs .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!