Królewska beza
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Królewska beza](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9092-1702058096729.jpeg&w=3840&q=75)
Jabłka pod pierzynką z bezy - pyszny deser do kawy.
0
0 / 0
Jabłka pod pierzynką z bezy - pyszny deser do kawy.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
5 szt. białko jaja kurzego
6 szt. jabłka
3 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
Przesmażyć jabłka, można dosłodzić.
2
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i ubić na pianę.
3
Jabłka przełożyć do formy, a na nie pianę z białek. Piec przez ok. 15 minut. Podawać gorące.