Królewska beza

m7

Jabłka pod pierzynką z bezy - pyszny deser do kawy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
161
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jabłka pod pierzynką z bezy - pyszny deser do kawy.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
5 szt. białko jaja kurzego
6 szt. jabłka
3 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
Przesmażyć jabłka, można dosłodzić.
2
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i ubić na pianę.
3
Jabłka przełożyć do formy, a na nie pianę z białek. Piec przez ok. 15 minut. Podawać gorące.