Królewska beza

m7
Królewska beza

0

0 / 0

Jabłka pod pierzynką z bezy - pyszny deser do kawy.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

5 szt. białko jaja kurzego

6 szt. jabłka

3 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Przesmażyć jabłka, można dosłodzić.

2

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i ubić na pianę.

3

Jabłka przełożyć do formy, a na nie pianę z białek. Piec przez ok. 15 minut. Podawać gorące.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

161

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły