Królewiec

m7
Królewiec

0

0 / 0

Pyszne kruche ciasto

19

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 łyżeczka soda oczyszczona

1 szt. jaja kurze całe

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

2 łyżka miód sztuczny

5 łyżka cukier

5 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka mąka ziemniaczana

3 łyżka cukier

30 dek. mąka pszenna tortowa

8 dek. cukier

15 dek. margaryna

8 dek. cukier

25 dek. masło

5 dek. kakao decomorreno

5 dek. masło

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 l mleko uht 3,2%

Przygotowanie


1

Ciasto kruche: Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto podzielić na 2 części i oddzielnie je upiec

2

Ciasto biszkoptowe: Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku, wreszcie delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec na złoty kolor.

3

Mleko zagotować z cukrem i masłem, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem i ugotować budyń.

4

Na jedną część ciasta kruchego wylać połowę gorącej masy budyniowej i nakryć biszkoptem. pozostałą masę budyniową wylać na biszkopt i przykryć drugą częścią kruchego ciasta.

5

Z wierzchu ciasto oblać ciepłą polewą.

6

Składniki polewy zagotować i dodać troszkę mleka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły