Królewiec
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Królewiec](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973618189.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne kruche ciasto
0
0 / 0
Pyszne kruche ciasto
19
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 szt. jaja kurze całe
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka miód sztuczny
5 łyżka cukier
5 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka mąka ziemniaczana
3 łyżka cukier
30 dag. mąka pszenna tortowa
8 dag. cukier
15 dag. margaryna
8 dag. cukier
25 dag. masło
5 dag. kakao decomorreno
5 dag. masło
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 l mleko uht 3,2%
Przygotowanie
Ciasto kruche: Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto podzielić na 2 części i oddzielnie je upiec
Ciasto biszkoptowe: Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku, wreszcie delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec na złoty kolor.
Mleko zagotować z cukrem i masłem, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem i ugotować budyń.
Na jedną część ciasta kruchego wylać połowę gorącej masy budyniowej i nakryć biszkoptem. pozostałą masę budyniową wylać na biszkopt i przykryć drugą częścią kruchego ciasta.
Z wierzchu ciasto oblać ciepłą polewą.
Składniki polewy zagotować i dodać troszkę mleka.