1

Składniki

1 Szklanka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
jogurt naturalny
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Sztuka
jajka
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
cukier puder
1 Garść
pianki
4 Łyżki
ingridient
Czekodżem Truskawkowy Łowicz
1 Łyżka
płatki migdałowe
1 Szczypta
Wiórki kokosowe lub posypka do ciasta
1 Sztuka
banan
Kalorie dla 1 porcji
powyżej 400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Połączyć ze sobą jogurt, jajko oraz olej. Dokładnie zmiksować.
  2. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sodę dokładnie wymieszać i zmiksować z masą z kroku pierwszego.
  3. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju nałożyć po łyżce powstałej masy (wielkość placuszków jest dowolna). Smażyć pancakes'y kilka minut z obu stron na wolnym ogniu.
  4. Przełożyć każdego placuszka czekodżemem truskawkowym i plastrami banana. Udekorować wedle uznania i gotowe!

Opis

Przepis idealny dla małych miłośników amerykańskich pancakes'ów - prosto, szybko i efektownie można stworzyć placuszki we własnym stylu! Wystarczy razem z maluchem zaszaleć z dodatkami, a każdy taki pancakes będzie wyjątkowy!

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Muffiny czekoladowo bananowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Muffiny czekoladowo bananowe

Muffinki bazyliowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki bazyliowe

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!