Krokoiety z kapustą i grzybami

m7
Krokoiety z kapustą i grzybami

1

0 / 0

Krokiety z kapustą i grzybami chyba każdy zna.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

200 olej

1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1.50 łyżeczka sól

2 łyżeczka sól

1.50 łyżeczka pieprz

2 l mleko

800 g kapusta kiszona

800 g grzyby leśne

300 g bułka tarta

3 szt. jajko

3 szt. cebula

5 szt. jajko

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.

2

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby. Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.

3

Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni. Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.

4

Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły