Krokoiety z kapustą i grzybami

m7
Krokoiety z kapustą i grzybami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Krokiety z kapustą i grzybami chyba każdy zna.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

200 olej

1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1.50 łyżecz. sól

2 łyżecz. sól

1.50 łyżecz. pieprz

2 l mleko

800 g kapusta kiszona

800 g grzyby leśne

300 g bułka tarta

3 szt. jajko

3 szt. cebula

5 szt. jajko

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby. Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.

Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni. Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.

Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

387

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły