Krokoiety z kapustą i grzybami
m7
Krokiety z kapustą i grzybami chyba każdy zna.
2
0 / 0
Krokiety z kapustą i grzybami chyba każdy zna.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
200 olej
1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1.50 łyżecz. sól
2 łyżecz. sól
1.50 łyżecz. pieprz
2 l mleko
800 g kapusta kiszona
800 g grzyby leśne
300 g bułka tarta
3 szt. jajko
3 szt. cebula
5 szt. jajko
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby. Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.
Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni. Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.