Krokiety ziemniaczane w sosie pomidorowym-koperkowym
m7
Jak dla mnie pyszne,jesli ktos lubi gotowane ziemniaki w innych postaciach to polecam.
0
0 / 0
Jak dla mnie pyszne,jesli ktos lubi gotowane ziemniaki w innych postaciach to polecam.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
500 woda
1 kg ziemniaki
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
1 szcz. przyprawa typu vegeta
100 g szynka
40 g koncentrat pomidorowy łowicz
200 g śmietana 12%
1 szkl. bułka tarta
1 szt. nać pietruszki
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. kostka rosołowa
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka koper ogrodowy
Przygotowanie
Ziemniaki obrać i ugotować i odstawić do wystygnięcia.
przekrecic przez maszynkę.Ugotować jajka na twardo i pokroić w kosteczkę.
szynkę pokroić w niewielkie paseczki i posiekać natkę.
wszystko razem połączyć i uformować na kształt krokietów.
sos: do wrzącej wody wrzucić kostkę rosołowa i koncentrat w zależności od gustu czy ktoś woli kwaśniejszy czy nie. Dodac przyprawy,koperek i zabielic smietana.
krokiety obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na gorącym oleju,polać sosem. Podawać gorące.