Krokiety z pieczarkami

m7
Krokiety z pieczarkami

0

0 / 0

smaczne krokiety z farszem pieczarkowym

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

300 g pieczarki

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. mleko

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

3 łyżka olej

10 dag. bułka tarta

Przygotowanie


1

Farsz: Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć z posiekaną cebulą na patelni. Dodać odrobinę soli.

2

Ciasto:Jaja zmiksować z mlekiem, dosypać mąkę, wlać olej i troszkę wody. Usmażyć z jednej strony na rozgrzanym oleju jak naleśniki. Nakładać farsz, składać w kopertę, obtaczać w jajku i w bułce. Smażyć na głębokim oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

301

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły