Krokiety z pieczarkami
m7
smaczne krokiety z farszem pieczarkowym
0
0 / 0
smaczne krokiety z farszem pieczarkowym
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
300 g pieczarki
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. mleko
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
3 łyżka olej
10 dek. bułka tarta
Przygotowanie
1
Farsz: Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć z posiekaną cebulą na patelni. Dodać odrobinę soli.
2
Ciasto:Jaja zmiksować z mlekiem, dosypać mąkę, wlać olej i troszkę wody. Usmażyć z jednej strony na rozgrzanym oleju jak naleśniki. Nakładać farsz, składać w kopertę, obtaczać w jajku i w bułce. Smażyć na głębokim oleju.