Krokiety z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krokiety z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973217091.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne krokiety zarówno na Wigilię, jak i bez okazji:)
1
0 / 0
Pyszne krokiety zarówno na Wigilię, jak i bez okazji:)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
20 szt. nalesniki
2 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
5 łyżka bułka tarta
50 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę.
2
Cebulę również kroimy w kostkę. Pieczarki oraz cebulę dusimy na wolnym ogniu, aż pieczarki odparują cały płyn.
3
Następnie pieczarki oraz cebulę doprawiamy solą, pieprzem oraz vegetą.
4
Na każdym naleśniku układamy porcję farszu pieczarkowego, składamy naleśniki.
5
Następnie naleśniki panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.