Krokiety z pieczarkami

m7
Krokiety z pieczarkami

1

0 / 0

Tylko schrupać takie pyszności razem z barszczykiem czerwonym

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szkl. mleko

2 szt. jajko

1 szt. jajko

1 szt. cebula

60 dek. pieczarki

0.50 łyżeczka sól

0.50 łyżeczka pieprz

0.50 szkl. bułka tarta

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Do maki dodać 2 jajka, łyżkę oleju i szczyptę soli. mlekiem rozrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. usmażyć naleśniki.

2

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę udusić na patelni, doprawić.

3

Na usmażone naleśniki nakładać farsz pieczarkowy i zwinąć w krokiety. postępować tak do wyczerpania składników.

4

krokiety obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na rumiano na patelni. podawać z czerwonym barszczem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły