Krokiety z opieńkami i ziemniakami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krokiety z opieńkami i ziemniakami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973296760.jpeg&w=3840&q=75)
Gdy nie mam pomysłu na smaczne danie, wymyślam je naprędce z produktów, które mam w domu. Opieńki leśne dostałam od cioci, paprykę zerwałam z własnego ogrodu, a ziemniaczki mam z tegorocznych zbiorów.
2
0 / 0
Gdy nie mam pomysłu na smaczne danie, wymyślam je naprędce z produktów, które mam w domu. Opieńki leśne dostałam od cioci, paprykę zerwałam z własnego ogrodu, a ziemniaczki mam z tegorocznych zbiorów.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg opieńki
1 l olej
1 g pieprz czarny
1 g sól
250 g bułka tarta
3 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
12 szt. nalesniki
2 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Tak przygotowane krokiety smażymy na gorącym oleju i wychodzi nam smaczne danie, którym możemy zaskoczyć gości.
Przygotowany farsz z ugotowanych ziemniaków, papryki czerwonej i opieniek.
Na upieczone naleśniki z dowolnego przepisu nakładamy farsz i zwijamy w rulonik.