2

Składniki

1 Kilogram
Opieńki
1 Litr
olej
1 Gram
pieprz czarny
1 Gram
sól
250 Gramów
bułka tarta
3 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
12 Sztuk
Nalesniki
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Tak przygotowane krokiety smażymy na gorącym oleju i wychodzi nam smaczne danie, którym możemy zaskoczyć gości.
  2. Przygotowany farsz z ugotowanych ziemniaków, papryki czerwonej i opieniek.
  3. Na upieczone naleśniki z dowolnego przepisu nakładamy farsz i zwijamy w rulonik.

Opis

Gdy nie mam pomysłu na smaczne danie, wymyślam je naprędce z produktów, które mam w domu. Opieńki leśne dostałam od cioci, paprykę zerwałam z własnego ogrodu, a ziemniaczki mam z tegorocznych zbiorów.

Podobne przepisy

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!