Krokiety z mięsem, podgrzybkami i ryżem

m7
Krokiety z mięsem, podgrzybkami i ryżem

1

0 / 0

Krokiet z barszczem to ulubione danie w moim domu. Wersja jesienna - z podgrzybkami :)

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

15 szt. nalesniki

1 szt. ryż biały

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka tarta

2 łyżka masło

1 łyżka sos sojowo-grzybowy

50 dek. mięso drobiowe

40 dek. podgrzybki

Przygotowanie


1

Ciasto naleśnikowe: (na 15 placków): 1 szl mleka, 1 szkl wody, 2 jajka, 1,5-2 szkl mąki, szczypta soli, cukru - Zmiksować wszystkie składniki, smażyć naleśniki.

2

Ugotowane mięso obrać, przemielić przez maszynkę (lub zmiksować w rozdrabniaczu:)

3

Podgrzybki oczyścić , pokroić na mniejsze kawałki, smażyć na rozgrzanym maśle, przyprawić solą, pieprzem. Grzybki oraz ugotowany ryż przemielić, dodać do farszu mięsnego, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym.

4

Na naleśniki układać porcję farszu , zawijać, panierować w mące, jajku, bułce tartej. Smażyć krokiety na rozgrzanym oleju. Podawać z barszczykiem:) Smacznego!!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły