Krokiety z mięsem, podgrzybkami i ryżem

m7

Krokiet z barszczem to ulubione danie w moim domu. Wersja jesienna - z podgrzybkami :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
298
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Krokiet z barszczem to ulubione danie w moim domu. Wersja jesienna - z podgrzybkami :)
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
15 szt. nalesniki
1 szt. ryż biały
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka tarta
2 łyżka masło
1 łyżka sos sojowo-grzybowy
50 dag. mięso drobiowe
40 dag. podgrzybki
Przygotowanie
Ciasto naleśnikowe: (na 15 placków): 1 szl mleka, 1 szkl wody, 2 jajka, 1,5-2 szkl mąki, szczypta soli, cukru - Zmiksować wszystkie składniki, smażyć naleśniki.
Ugotowane mięso obrać, przemielić przez maszynkę (lub zmiksować w rozdrabniaczu:)
Podgrzybki oczyścić , pokroić na mniejsze kawałki, smażyć na rozgrzanym maśle, przyprawić solą, pieprzem. Grzybki oraz ugotowany ryż przemielić, dodać do farszu mięsnego, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym.
Na naleśniki układać porcję farszu , zawijać, panierować w mące, jajku, bułce tartej. Smażyć krokiety na rozgrzanym oleju. Podawać z barszczykiem:) Smacznego!!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
298
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.