Krokiety z kapustą i grzybami
m7
Jarskie krokity z kapusta i leśnymi grzybami. Zapiekane w jajku i bułce
Wartości odżywcze na porcję
Energia
752
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jarskie krokity z kapusta i leśnymi grzybami. Zapiekane w jajku i bułce
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg kapusta kwaszona
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
0.25 l olej
2 szkl. mleko
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jajo
1 szt. cebula
15 dag. suszone grzyby leśne
Przygotowanie
Zrobić ciasto naleśnikowe i upiec naleśniki. Grzyby namoczyć i odgotować.
Przez maszynkę do mielenia o dużych oczkach przemielić kapusę kwaszoną i odgotowane grzyby. Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę i kapustę z grzybami.
Wszystko doprawić solą i pieprzem do smaku, odparować wodę. Na nalesniki nakładać farsz i zwijać w kopertę. Obtacza w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Swmażyć na patelni
Wartości odżywcze na porcję
Energia
752
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.