Krokiety z kapustą i grzybami

m7
Krokiety z kapustą i grzybami

0

0 / 0

Jarskie krokity z kapusta i leśnymi grzybami. Zapiekane w jajku i bułce

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg kapusta kwaszona

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sól

0.25 l olej

2 szkl. mleko

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jajo

1 szt. cebula

15 dag. suszone grzyby leśne

Przygotowanie


1

Zrobić ciasto naleśnikowe i upiec naleśniki. Grzyby namoczyć i odgotować.

2

Przez maszynkę do mielenia o dużych oczkach przemielić kapusę kwaszoną i odgotowane grzyby. Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę i kapustę z grzybami.

3

Wszystko doprawić solą i pieprzem do smaku, odparować wodę. Na nalesniki nakładać farsz i zwijać w kopertę. Obtacza w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Swmażyć na patelni

Wartości odżywcze na porcję


Energia

752

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

47

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły