0

Składniki

1 Kilogram
Kapusta kwaszona
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sól
0.25 Litra
olej
2 Szklanki
mleko
2 Szklanki
mąka
2 Sztuki
Jajo
1 Sztuka
cebula
15 Dekagramów
Suszone grzyby leśne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zrobić ciasto naleśnikowe i upiec naleśniki. Grzyby namoczyć i odgotować.
  2. Przez maszynkę do mielenia o dużych oczkach przemielić kapusę kwaszoną i odgotowane grzyby. Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę i kapustę z grzybami.
  3. Wszystko doprawić solą i pieprzem do smaku, odparować wodę. Na nalesniki nakładać farsz i zwijać w kopertę. Obtacza w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Swmażyć na patelni

Opis

Jarskie krokity z kapusta i leśnymi grzybami. Zapiekane w jajku i bułce

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!