Krokiety z grzybami i kaszą gryczaną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Krokiety z grzybami i kaszą gryczaną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979916.jpeg&w=3840&q=75)
Krokiety - popularne naleśniki wypełnione po brzegi przepysznym farszem. Nasza propozycja to świąteczna wersja tego tradycyjnego dania. Sprawdź nasz wyjątkowy przepis na krokiety z grzybami i kaszą gryczaną.
1
4 / 2
Krokiety - popularne naleśniki wypełnione po brzegi przepysznym farszem. Nasza propozycja to świąteczna wersja tego tradycyjnego dania. Sprawdź nasz wyjątkowy przepis na krokiety z grzybami i kaszą gryczaną.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. mleko 2%
1 szkl. woda
2 szt. jaja l
1 łyżka olej
100 g kasza gryczana
200 g suszone podgrzybki
1 szkl. bułka tarta
Przygotowanie
Mąkę łączymy z jajkiem, mlekiem i wodą, dokładnie mieszając. Smażymy na rozgrzanej patelni jak klasyczne naleśniki.
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
Grzyby moczymy, a następnie odsączamy i kroimy.
Przez praskę przeciskamy czosnek. Kaszę, grzyby i czosnek mieszamy, doprawiając sola i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem napełniamy naleśniki, zwijamy je w kształt krokieta, obtaczamy w bułce tartej i smażymy do momentu zarumienienia z obu stron.