0

Składniki

1.5 Szklanki
1 Szklanka
Mleko 2%
1 Szklanka
woda
2 Sztuki
jajka
1 Łyżka
olej
100 Gramów
Kasza gryczana
200 Gramów
suszone podgrzybki
3 Ząbek
czosnek
1 Szklanka
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę łączymy z jajkiem, mlekiem i wodą, dokładnie mieszając. Smażymy na rozgrzanej patelni jak klasyczne naleśniki.
  2. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
  3. Grzyby moczymy, a następnie odsączamy i kroimy.
  4. Przez praskę przeciskamy czosnek. Kaszę, grzyby i czosnek mieszamy, doprawiając sola i pieprzem.
  5. Tak przygotowanym farszem napełniamy naleśniki, zwijamy je w kształt krokieta, obtaczamy w bułce tartej i smażymy do momentu zarumienienia z obu stron.

Podobne przepisy

Schab po warszawsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Schab po warszawsku

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotlety rybne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotlety rybne

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!