Krokiety z grzybami i kaszą gryczaną

kontakt_1
Krokiety z grzybami i kaszą gryczaną

1

4 / 2

Krokiety - popularne naleśniki wypełnione po brzegi przepysznym farszem. Nasza propozycja to świąteczna wersja tego tradycyjnego dania. Sprawdź nasz wyjątkowy przepis na krokiety z grzybami i kaszą gryczaną.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. mleko 2%

1 szkl. woda

2 szt. jaja l

1 łyżka olej

100 g kasza gryczana

200 g suszone podgrzybki

1 szkl. bułka tarta

Przygotowanie


1

Mąkę łączymy z jajkiem, mlekiem i wodą, dokładnie mieszając. Smażymy na rozgrzanej patelni jak klasyczne naleśniki.

2

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.

3

Grzyby moczymy, a następnie odsączamy i kroimy.

4

Przez praskę przeciskamy czosnek. Kaszę, grzyby i czosnek mieszamy, doprawiając sola i pieprzem.

5

Tak przygotowanym farszem napełniamy naleśniki, zwijamy je w kształt krokieta, obtaczamy w bułce tartej i smażymy do momentu zarumienienia z obu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

677

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

102

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły