Krokiety z grzybami

bartek
Krokiety z grzybami

2

0 / 0

Tradycyjne, chrupiące i pyszne. Bardzo je lubię.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szkl. mleko uht 3,2%

1 szkl. bułka tarta

1 szkl. olej

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

2 dag. mąka pszenna krupczatka lubelli

80 dag. pieczarki

0.50 szkl. woda mineralna gazowana

Przygotowanie


1

Z mąki, wody mleka i 2 jaj, przygotowujemy ciasto na naleśniki, solimy do smaku i dodajemy 3 łyżki oleju.

2

Pieczarki ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 3 łyżkach oleju, doprawiamy do smaku.

3

Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i skręcamy w rulon, kroimy na skos.

4

Naleśniki obtaczamy w rozbitym jajku i w bułce tartej, smażymy na złoty kolor z obu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

425

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły