Krokiety z grzybami
bartek
Tradycyjne, chrupiące i pyszne. Bardzo je lubię.
2
0 / 0
Tradycyjne, chrupiące i pyszne. Bardzo je lubię.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 szkl. bułka tarta
1 szkl. olej
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
2 dek. mąka pszenna krupczatka lubelli
80 dek. pieczarki
0.50 szkl. woda mineralna gazowana
Przygotowanie
Z mąki, wody mleka i 2 jaj, przygotowujemy ciasto na naleśniki, solimy do smaku i dodajemy 3 łyżki oleju.
Pieczarki ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 3 łyżkach oleju, doprawiamy do smaku.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i skręcamy w rulon, kroimy na skos.
Naleśniki obtaczamy w rozbitym jajku i w bułce tartej, smażymy na złoty kolor z obu stron.